MIDTERMS 2018 – Vechten tegen polarisatie

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on reddit
Reddit
Share on email
Email
Amerika gaat de eindfase van de verkiezingscampagne in na een ongekend turbulente week. Democratische kopstukken waren het doelwit van bompakketjes. Bij aanslag op een synagoge in Pennsylvania kwamen elf joodse Amerikanen om het leven. Je zou verwachten dat dit tot een periode van bezinning zou leiden, maar in de Amerikaanse politiek gebeurt het tegenovergestelde. Democraten en Republikeinen geven elkaar de schuld van het giftige klimaat dat is ontstaan. Niet alleen is de politiek tot op het bot verdeeld, de polarisatie is ook naar binnengeslagen, in vriendschappen en families. De organisatie Better Angels wil hier iets aan doen. Tijdens hun workshops gaan Democraten en Republikeinen met elkaar in gesprek.

More to explore

Two Kinds of Half-Depolarization

Depolarization, as we at Better Angels see it, is not so much about reducing partisanship or increasing moderation, as it is about re-building social ties and relationships across partisan divides, and reducing individuals’ sense of disgust for people of opposing political opinions.

Bob Shrum

Diagnosing the Divide with Bob Shrum

Democratic strategist Bob Shrum stops by The Better Angels Podcast to talk polarization, campus politics and the challenges facing the Democratic field.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *